به گزارش قدس آنلاین، سید مصطفی علوی با بیان اینکه تراز مصرف شبانهروزی گاز در سطح استان ۶۱.۸ میلیون مترمکعب است و ۱۵ درصد بالاتر از این میزان در پایداری شبکه اختلال ایجاد میکند، اظهار داشت: اگر مصرف گاز استان در هر شبانه روز در فصل سرما به ۷۲ میلیون مترمکعب نیز برسد شبکه گاز پایداری دارد اما بالاتر از آن وارد شرایط هشدار میشود، وضعیتی که از دو سه هفته گذشته به وجود آمده است و وارد مرحله بحرانی شدهایم.
وی افزود: از این رو طبق ابلاغ مرکز کنترل مصرف گاز شرکت ملی گاز، مصارف واحدهای تولید سیمان و کارخانجات فولادی را محدود کردیم به طوری که مصرف گاز کارخانههای سیمان استان هم اکنون نزدیک به صفر رسیده است و صنایع فولاد و ذوب آهن نیز مصارف را کاهش دادند اما به صفر نرسیده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با بیان اینکه گاز نیروگاهها، بخش خانگی و سایر صنایع استان به طور کامل تأمین میشود، خاطرنشان کرد: محدودیت مصرف گاز برای همه واحدهای تولید سیمان و فولاد استان بوده است به جز کارخانه سیمان سفید نائین که به دلیل محصول خاصی که تولید میکند، شرکت ملی گاز برای تأمین گاز این کارخانه محدودیت اعمال نکرد.
مصرف سوخت جایگزین در صنایع فولاد و سیمان منوط به مجوز محیط زیست است
علوی با اشاره به اینکه مصرف روزانه گاز فولاد مبارکه از حدود ۱۰ میلیون مترمکعب به چهار میلیون و ۱۰۰ هزار مترمکعب کاهش یافته است، اضافه کرد: کارخانههای تولید سیمان و فولاد استان پس از اعمال محدودیت مصرف گاز، نیازمند استفاده از سوخت جایگزین هستند که ما موظف هستیم در این باره با شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی مکاتبه و هماهنگ کنیم اما مصرف سوخت جایگزین منوط به هماهنگی و مجوز اداره محیط زیست است که با توجه به وضعیت آلودگی هوای شهر اصفهان در صورت نداشتن مجوز محیطزیست باید سیستمهای خود را اورهال (تعمیر) کنند.
وی همچنین به جزئیات افزایش پلکانی گازبها برای مشترکان خانگی پرمصرف اشاره و گفت: تعرفه گاز خانگی در ۱۲ پله و در ۲ نوبت در ماههای سرد و گرم اعمال میشود که ماه سرد از ۱۵ آبان هر سال آغاز میشود و تا ۳۰ فروردین سال آینده ادامه مییابد.
مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با اشاره به اینکه جدول تعرفههای گاز بر اساس اقلیم تعیین میشود، افزود: کشور پنج اقلیم دارد که چهار نمونه آن در شهرهای استان اصفهان وجود دارد و براساس آن اگر مصرف گاز مشترکان اقلیم یک، دو و سه استان به ترتیب ۳۰۰، ۲۵۰ و ۲۰۰ مترمکعب در ماه باشد نرخ تعرفه هر مترمکعب ۴۱.۴ تومان محاسبه میشود اما اگر مصارف اقلیم یک تا سه از این مقدار حدود ۱۰۰ مترمکعب در ماه بیشتر شود هرمترمکعب ۶۹ تومان و ۹۶.۶ تومان محاسبه خواهد شد.
علوی با بیان اینکه مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت کنند مشمول افزایش تعرفههای گاز نخواهند شد، ابراز داشت: افزایش تعرفهها برای مشترکان بد مصرف از این ماه در قبوض گاز محاسبه و اعمال میشود.
وی با بیان اینکه اگر مشترکان اقلیم یک (مناطق سردسیر) بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ مترمکعب، اقلیم ۲ بین ۲۵۰ تا ۴۵۰ مترمکعب و اقلیم سه بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ مترمکعب در ماههای سرد گاز مصرف کنند، مشمول افزایش پلکانی تعرفه گاز نخواهند شد، ادامه داد: اما مصرف بالاتر از ۵۰۰ و تا ۶۰۰ مترمکعب در ماه برای اقلیم یک تا ۹ درصد و مصارف از ۶۰۰ مترمکعب به بالا ۲۵ درصد افزایش تعرفه خواهد داشت تا پله ۱۲ که اگر مشترکی در ماه بیش از ۱۳۰۰ مترمکعب مصرف داشته باشد، گازبها ۳۱۳ درصد افزایش دارد و یک مترمکعب گاز حدود ۲,۰۰۰ تومان محاسبه میشود.
مصرف گاز خانگی ۱.۶ برابر صنایع اصفهان
وی با بیان اینکه تعرفه گاز برای مشترکان خانگی که الگوی مصرف را رعایت کنند مانند سالهای گذشته محاسبه میشود، خاطرنشان کرد: افزایش تعرفه گاز برای بخش صنعت و قوانین آن در حال تدوین است که بزودی ابلاغ میشود اما بیشترین فشار مصرف گاز در فصل سرد سال در بخش خانگی است که نزدیک به ۱.۶ برابر صنایع است و این روند هر سال تا اسفندماه وجود دارد.
بر اساس مصوبه جدید هیئت وزیران درباره تعرفه گاز بخش خانگی، جدول ۱۲ پلکانی برای تعرفه گاز تعیین شده که سه پله اول بدون تغییر تعرفه هستند و از پله چهار تا ۱۲ هر پله ۴۰ درصد به مبلغ گازبها اضافه میشود.
باتوجه به استناد بند (ی) تبصره ۸ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور، تعرفه گاز مشترکان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور با مصرف متعارف باید رایگان حساب شود. از این رو در پله اول اگر مشترکان عضو کمیته امداد امام خمینی (ره) یا سازمان بهزیستی باشند، تعرفه گاز آنها رایگان و تعرفه گاز مابقی مشترکان در این ردیف بدون تغییر خواهد بود.
منبع: مهر
انتهای خبر/
نظر شما